3/16/2011

Viatge a Eslovènia

Al setembre de 2010 vam decidir passar les vacances a Eslovènia. Es pot dir que aquest petit país és un paradís pels excursionistes. Amb una superfície més petita que Catalunya, és el tercer país més boscós d'Europa i més de l'11% del país es troba protegit.

Mapa d'Eslovènia


Se l'ha anomenada de diverses formes com "Europa en miniatura", "el cantó assolellat dels Alps", encara que nosaltres ens quedaríem amb aquesta: "la peça verda d'Europa".


Velika Planina

Els Alps Julians amb el Parc Nacional del Triglav, els Alps Kamnic-Savinja, el riu Soca amb el seu color blau turquesa quasi irreal, els llacs Bohinj i Bled, les nombroses cascades, les coves Skocjan, Velika Planina, la capital Ljubljana i el poblet coster de Piran són llocs que mereixen una estada.


Llac Bled

Nosaltres vam decidir anar-hi en cotxe. El viatge és llarg. Vam recórrer uns 1.400 kms. en dos dies, fent nit a Itàlia. En una benzinera italiana, poc abans d'entrar a Eslovènia, ja vam comprar la "vigneta" per poder circular per les seves autopistes. És molt important comprar-la abans ja que als peatges eslovens no hi ha personal i si entrem al país per l'autopista sense la "vigneta" serem multats.


Pujant al Vogel

Teníem la idea d'allotjar-nos en càmpings i així va ser durant dues setmanes però les fortes pluges i les inundacions que va patir el país ens van fer canviar l'acampada pels apartaments durant la darrera setmana. Podem dir que el nivell dels càmpings és alt. Acostumen a estar ben cuidats tot i que sempre hi ha excepcions. No són cars. Ens va agradar especialment el càmping Zlatorog a la riba del llac Bohinj.



Arbre al llac Bohinj


Esglesia a Velika Planina
Molt recomanables també son els apartaments (Apartma o Apartmaji, són apartaments privats i econòmics).
Amb el menjar no vam trobar dificultats per comprar. A les poblacions petites hi ha supermercats, encara que amb varietat limitada. A les poblacions més grans hi ha grans superfícies del tipus Merkator. Quan no teníem ganes de cuinar anàvem a la Golstina, el restaurant típic on es menja francament bé.


Piran

Referent a les excursions anàvem ben preparats de casa amb mapes, guies i tracks que vam complementar amb una gran quantitat d'informació que vam obtenir als centres d'informació. Ens van facilitar fulletons, rutes, plànols, guies, encara que no en espanyol.


Senyalització dels camins alpins

Nosaltres havíem après algunes paraules en eslovè i duiem un diccionari, però a tot arreu vam trobar gent que parlava anglès i tenia bona predisposició per entendre al turista.


Cascada Savica

Si Eslovènia és un país molt verd és perquè plou molt. Si bé la pluja ens va dificultar que alguns dies poguéssim caminar, la conseqüència d'això van ser uns rius més abundants, unes cascades impressionants i un paisatge de conte...


Alps Julians

Creiem que Eslovènia va ser una gran descoberta pels impressionants paisatges, l'amabilitat de la seva gent i la tranquilitat que un hi troba. A més, trobem que encara no està gaire explotat turísticament.







Informació:

Mapes per GPS: Adria Topo, Adria Route
Mapes: En aquest enllaç pudeu veure tota Eslovènia a escala 1:25000 i imprimir les zones que us interessin http://www.geopedia.si/
PDF: En aquest enllaç podeu descarregar PDF amb imformació de Càmpings, Albergs, rutes, etc.
http://www.megaupload.com/?d=MIZFS22R
Pàgines web d'interès:
* Informació general:
http://www.slovenia.info/?pohodnistvo=0&lng=7
* Parc nacional del Triglav: http://www.tnp.si/national_park/
* Llac Bohinj: http://www.bohinj.si/
* Llac Bled: http://www.bled.si/
* Velika Planina: http://www.velikaplanina.si/Home
* Kranjska-Gora: http://www.kranjska-gora.si/
* Bovec: http://www.bovec.si/
* Coves Skocjan: http://www.park-skocjanske-jame.si/eng/caves.shtml
* Ljubljana: http://www.visitljubljana.si/




3 comentaris:

  1. Enhorabuena por el Blog, la semana que viene viajo a Slovenia y me gustaria cargar un mapa al GPS, donde puedo descargarme mapa tipo ADRIA TOPO. Conoces alguna pagina donde poder descargarlo.

    ResponElimina