7/26/2011

Sija i Vogel


Per fer aquesta excursió hem agafat el telecabina, al poble d'Ukanc, que ens porta fins al Vogel Ski Center, a uns 1.540 metres d'altitud. L'horari del telecabina és de 8 a 18 hores.


Mapa i recorregut
Sortim de l'estació on ens deixa el telecabina, a dos quarts d'onze, passem per davant de l'hotel i aviat trobem un cartell indicador amb un munt de direccions. També hi ha la nostra: ORLOVE GLAVE-SIJA-VOGEL. La seguim i el camí comença baixant una mica, pel costat dels telecadires. Som un munt de gent, tothom caminant en la mateixa direcció. El camí després gira a l'esquerra i passa per sota dels dos telecadires. És un camí marcat, de pedra blanca.


Llac Bohinj des del telecabina

Cartells indicadors al Vogel Ski Center
Deixem un petit cim a la dreta, coronat amb una gran creu. Un grup de gent jove es desvia per anar-se a fer la foto, però nosaltres seguim amunt.


Creu al cim
Seguim en suau ascens i finalment deixem les pistes i els remuntadors i el camí s'estreta. Hi trobem marques de pintura vermella a les pedres i una pintada que indica el camí de baixada cap al "ski hotel". Més endavant, en les cruïlles de camins hi anem trobant rètols: cap al Vogel, cap al Rodic i l'ski hotel, d'on nosaltres venim. Ara nosaltres seguim amunt, cap al cim del Sija que ja veiem. Hem tardat fins aquí una hora i quinze minuts. Fem la foto de record al cim.


Cartells
El nostre següent objectiu és el Vogel i tenim dues opcions per anar-hi: tornar fins la darrera cruïlla i agafar el camí que hem trobat indicat cap al Vogel (és un camí més resguardat del vent) o bé agafar un camí més aeri que va per la cresta del Sija fins anar a trobar el coll. Nosaltres prenem aquesta segona opció. En aproximadament mig quilòmetre baixem cent metres de desnivell. Fa una mica de vent però les vistes a ambdós costats de la carena fan que el camí mereixi la pena. Ara el camí ja baixa de forma més progressiva fins que tornarem a ser a 1.660 m. d'altitud.


Camí del Sija al Vogel
Després tornem a ascendir. En el darrer tram fem un revolt a l'esquerra i de nou hi ha rètols indicant el camí: Vogel 15 minuts. Ara el camí va fent giragonces, amb esglaons de pedres desordenades que hem de trampejar per l'ascens. Pujem uns 150 metres de desnivell en mig quilòmetre i un darrer tram per la cresta ens du al cim del Vogel, a 1.922 metres d'altitud.


Arribant al Vogel
És la una del mig dia. Avui disfrutem d'un dia clar i ventós. Les vistes són increïbles tot i que el Triglav té uns núbols que el ronden i només es deixa veure de tant en tant. Signem en el llibre que hi ha al cim: avui 11 de setembre de 2010 dos catalans hem fet el Vogel.


Cim del Vogel
Per tornar desfem un bon tros del camí que hem fet. Però després veiem una cruïlla i força gent que pren el camí que baixa, a l'esquerra. No duem un mapa detallat de la zona i decidim prendre aquest camí per tornar pel mateix. Com que el dia és clar en tot moment veiem que ens dirigim cap a l'hotel, però el camí ens fa passar per una pedrera abans d'anar a trobar de nou els telecadires i les pistes.


Mirant cap al Vogel

Mirant cap a l'hotel
Ara ja fa molta calor i el camí es fa una mica feixuc. Hem baixat molt i encara ens toca pujar de nou uns cent metres per arribar al nostre destí. El darrer quilòmetre ja el fem pel mateix camí per on hem pujat.
Tornem al telecabina que ens pocs minuts ens deixa de nou a Ukanc, a peu del llac Bohinj. Com que és aviat aprofitem per fer canoa a les aigües tranquil·les i fredes del llac. Lloguem una canoa en un centre d'aventura que hi ha a la mateixa carretera que va d'Ukanc a Ribcev Lab. Realment és una experiència que mereix la pena i que nosaltres acompanyem d'un bany.


Canoa al llac Bohinj

Gràfica de desnivell
 
Punt d'inici: Estació d'esquí Vogel, a Ukanc
Distància: 11 kms.
Desnivell acumulat: 850 m.

Track: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1214770

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada